Ni vet när man går omkring i mataffären som en zombie efter en lång dag på jobbet och försöker komma på något att laga till middag. De där dagarna man helst bara vill äta en pizza, trycka i sig en massa godis och tycka synd om sig själv. Jag hade en sån dag för inte så länge sedan. Jag hasade omkring på Hemköp med en tom kundkorg och petade lite förvirrat på inplastad köttbitar. Alla recept jag kunde komma på innehöll mer än tre ingredienser, vilket en dag som denna kändes helt övermäktigt. De frysta färdigrätterna såg helt plötsligt fantastiskt goda ut.. Men inte så fodmapvänliga direkt. Och hur trött man än är så vill man inte avsluta en redan jobbig dag med kramper och smärta.
Helt plötsligt blir jag sugen på potatisbullar! Ni vet sådana där man fick i skolan ibland. Jag hittade en påse i frysdisken och läste mycket skeptiskt innehållsförteckningen. De lär ju innehålla både gluten, mjölk och lök muttrade jag för mig själv. Men nej, de gör ju inte det!
Potatis, rapsolja, potatispulver, salt, druvsocker och svartpepparextrakt. That’s it! Det blev potatisbullar, bacon och rårörda lingon till middag. Jag som hade ett oförklarligt sug efter potatisbullar var nöjd och min man som älskar bacon var om möjligt ännu mer nöjd!

fodmapbloggen_potatisbullar_01

1 kommentar

    Caroline skriver:

    Oj… jag har försökt hitta på nätet med olika märken utan resultat. Vilket märke var det du hittade?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *