Pizza

Det finns massor av recept på glutenfri pizza. Jag provar gärna olika. Om man tål fet mat så kan man till exempel leta efter recept på lchf-pizza, de recepten kan ibland funka även när man äter fodmap.

Det här receptet tyckte vi var gott, men lite kladdigt att göra.
Man börjar med att göra degen och gräddar den i 10 minuter. Sedan lägger man på valfri fyllning och gräddar ytterligare tills pizzan fått fin färg.

Ingredienser:
6,5 dl glutenfri mjölmix
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
75 g smör
3 dl laktosfri mjölk

Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Om du vill kan du förvärma plåten så blir bottnen krispigare.
Blanda bakpulver, salt och mjölmix.
Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt mjölken.
Rör ihop till en kladdig deg.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 10 minuter.

fodmapbloggen_pizza_01 fodmapbloggen_pizza_02
När pizzan har varit inne i ugnen i 10 minuter tar man ut den och lägger på fyllningen.
Den här gången blev det vegetariskt och ekologiskt.
Tomatsås med örter (Passerade tomater + salt, oregano och lite basilika)
Oliver, fetaost och ruccola.
Riven ost på toppen.
När det gäller fetaost så finns det laktosfri ost att köpa i affären. Jag har aldrig reagerat på fetaost, så jag köper vanlig, helst ekologisk. Det är ganska lite laktos i ost, men om du vill vara säker så leta efter en fetaost som har mindre än 1g kolhydrater.

fodmapbloggen_pizza_03 fodmapbloggen_pizza_04 fodmapbloggen_pizza_05 fodmapbloggen_pizza_06 fodmapbloggen_pizza_07